- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 ząbek czosnku
- ćwiartka małej cebuli
- 1/2 papryki czerwonej
- 3 pieczarki
- 2 łyżki pokrojonego w kostkę twardego sera (parmezan, grana padano)
- 3 jajka
- 3 łyżki mleka
- 3 łyżki mąki owsianej*, lub orkiszowej
- szczypta soli
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy drobno pokrojony czosnek i cebulę i chwilkę przesmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, krótko mieszamy. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka z mlekiem, mąką i serem. Tą mieszaninę szybko wylewamy na patelnię, kilkoma ruchami mieszamy przykrywamy pokrywką zmniejszamy ogień i doglądamy. Kiedy spód placka będzie rumiany, obracamy na drugą stronę i jeszcze chwilkę pieczemy. Gotowe. Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz